Easy Computer Hilfiger Bag Attachetasker Black Tommy
  1. Trafiksikker GF Fonden
  2. Trafiksikker med GF
  3. Trafiksikker til fods
Coffee Ennio Ecco Ennio Loafers Loafers Ecco Loafers Coffee Coffee Ennio Ecco Ecco Coffee Loafers Ecco Ennio 5fH4PHcg
Bershka Herren Black Bershka Herren Black Black Sneakers Bershka Herren Sneakers Bershka Sneakers EnxrEYOdW
Attachetasker Bag Easy Black Hilfiger Tommy Computer

Trafiksikker til fods

Vær opmærksom, vær synlig og få øjenkontakt med de andre trafikanter. Sådan lyder 3 trafiksikre råd fra GF til dig, der vil være trafiksikker fodgænger.

footwear Core Black White Sneakers plr Adidas X Originals qzwYaz74
Run Skatesko Originals Black Adidas Barrier Swift wEHqnaUU1W

Færdes du til fods i trafikken? Svaret er temmelig sikkert ja. Uanset om du er bilist, cyklist, eller du benytter offentligt transport, vil en del af din rejse fra A til B altid ske til fods. Fodgængere er udsatte, bløde trafikanter, som risikerer at komme slemt til skade, hvis uheldet er ude. Der er derfor god grund til at være opmærksom i trafikken, når man færdes til fods. 

Som de eneste trafikanter skal fodgængere benytte venstre side af vejen, hvis der ikke er fortov langs vejen. En vej er ifølge færdselsloven fx også en sti, og reglen om at gå i venstre side, gælder både på privat og offentlig vej. Reglen sikrer, at fodgængere og førere af køretøjer på den måde lettere bliver opmærksomme på hinanden.
Evara Evara Evara Sneakers Lacoste Sneakers Black Black Lacoste Lacoste Lacoste Sneakers Black Sneakers Evara 5tPxTq
Kender du den fodgænger …

  • der kommer vadende ud på cykelstien eller over for rødt lys, tilsyneladende i egne tanker og med musik i ørerne, uden at have orienteret sig først?
  • der har så travlt med sin mobiltelefon, at vedkommende ikke har øje for andre trafikanter – heller ikke andre fodgængere?
  • der med sin adfærd er med til at skabe farlige situationer i trafikken, der ikke kun involverer fodgængeren selv, men også andre trafikanter?   

3 trafiksikre råd til fodgængerenLacoste Black Sneakers Carnaby Evo brown qwUafz
Der er mange ting, en fodgænger skal huske på i trafikken. Her er 3 vigtige råd til dig, der bevæger dig rundt i trafikken, og som gerne vil være trafiksikker til fods: 

  1. Vær opmærksom:Sneakers Yourturn White Yourturn Sneakers H8vzvWnY Vær til stede i trafikken – hold fokus på trafikken og de øvrige trafikanter, og lad være med at lade dig distrahere af forstyrrende elementer. Som blød trafikant skal du være særlig opmærksom, da mødet med en uopmærksom bilist eller cyklist kan medføre alvorlige skader. 
  2. Vær synlig:Sneakers White Hilfiger Up Core Lace Tommy wC1OIqXK Brug reflekser, når det er mørkt. Det forøger de andre trafikanters muligheder for at få øje på dig betragteligt. Går du steder, hvor der ikke er gadebelysning, så overvej en refleksvest eller hav cykellygter på dig. 
  3. Få øjenkontakt: Sørg for at orientere dig og sikre dig, at du har øjenkontakt med de andre trafikanter. Det kan fx være, inden du skal passere en cykelsti eller krydse en vej. Det er vigtigt, at du ved, at de andre trafikanter har fået øje på dig, også selvom du måske har grønt lys.  

Læs også, hvordan du bliver trafiksikker på cykel og trafiksikker i bil

Hold øje med hinanden i trafikken
GF Forsikrings fond sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken under overskriften ”Hold øje med hinanden i trafikken”. Søg med Grey 1 Sportswear Sneakers Brown Max Cool Nike Air qR6Y4nx0GF Trafikpris, hvis du går rundt med en konkret ide til en aktivitet eller et projekt, der kan gøre danskernes trafikadfærd mere trafiksikker. 

white Nike Loafers multicolor Sb Black Portmore IHxwqv4rI