Fg Knobber Black Core 18 M Adidas Faste 2 White Fodboldstøvler Performance Predator footwear q1nwHI
orange Gtx Ii Beige Hikingsko Aku Bellamont pCg7BwqnxY

Sådan falder du i søvn igen

Du kender det sikkert. Vågner midt om natten, vækket af en lyd – måske barnegråd. Bagefter er det ikke til at falde i søvn igen. Hvad gør du? Her er nogle tip.

 

Air Hero 35 Løbesko Neutrale Performance Nike Grey Obsidian Zoom vast Pegasus blue gunsmoke IzF5q

Det er midt om natten. Midt i den bedste skønhedssøvn. Der er stadig længe til morgen. Længe til vækkeuret ringer. Men en lyd har vækket dig. Måske den lille, der græder, teenagerne, der kommer sent hjem og ikke ligefrem lister i seng, andre høje lyde udefra eller bekymringer indefra.

Du lukker øjnene, vender dig og prøver at falde i søvn, men det vil ikke lykkes.

Kender du det? At du ligger og vender og drejer dig, får tankemylder og ikke kan finde ro igen?

Jo mere du prøver at falde i søvn, desto mere lysvågen bliver du. Irritationen griber dig. Frygten for at skulle ligge vågen resten af natten og skulle stå mere søvndrukken op end ønskeligt. Uoplagt. Forsvind nye dag!

 

Icon Incase Pack Black Rygsække Lite

Slap lige af

Et overordnet godt råd til at falde i søvn igen lyder: ‘Slap af i legeme og sjæl’. Meget enkelt at sige. Langt sværere at gøre.

Vi kommer her med nogle tip til, hvordan det kan lykkes.

Træk vejret dybt ind. Udfør nogle muskelafslappende øvelser - ved at spænde i forskellige muskelgrupper oppefra og nedefter, fra skulder til fod - for at slappe af. Eller luk øjnene, og forestil dig, at du er et fredfyldt sted, for eksempel på en hvid sandstrand, en grøn eng eller en dejlig gåtur hånd i hånd. Brug alle sanser til at gøre oplevelsen så livagtig som mulig.

 

Glem klokken

3 Nike volt metallic Club Obrax Phantom Indendørs Performance Blue Df Silver black Racer Ic Fodboldstøvler CCwtqRrx

Gør også lige dig selv den tjeneste at glemme, hvad klokken er. Lettere sagt end gjort, men det er en rigtig skidt idé at fokusere på, hvor viserne står på vækkeuret på natbordet. Det stresser dig nemlig endnu mere og får dig til at tænke meget mere på, hvor meget god søvn, du går glip af.

Vend vækkeuret, så du ikke kan se, hvad klokken er. Og luk så øjnene.

 

Lad være at tælle får

Glem også alt om at tælle får. Tænk i stedet på tre-fire gode ting, du var ude for dagen før. Måske et godt måltid mad, du nød, at din chef roste dig eller en sød sms fra en god ven. Eller noget sjovt, dit barn sagde eller gjorde. Intet er for småt til at ryge på den liste, fordi det er med til at få dig til at slappe af at tænke på sådanne ting.

 

Op at stå

Håndtasker Blue Anna Field Field Anna Håndtasker Light Light wPP1qXaT6

Hvis du stadig ikke falder i søvn og efterhånden har ligget og vendt og drejet dig i en snes minutter, så stå op, gå ind i et andet rum og gør noget afslappende. Læs i en bog, lyt til afslappende musik, drik lidt varm mælk eller kamillete. Vask op eller tag et bad. Hop først i kanen igen, når du føler dig søvnig.

Du skal derimod ikke liiiige snuppe mobilen eller se tv. Det blå lys fra skærmene gør absolut ikke noget godt for at falde i søvn igen.

 

Styr hjernen

Uanset hvilke af rådene her, du følger, så er fidusen den samme. Du styrer din hjerne væk fra de dumme tanker om, at du ikke kan sove.

Selv om det er drønirriterende og på nul-komma-fem giver anledning til stor selvmedlidenhed at ligge vågen midt om natten, så er det kun, hvis du i dit daglige virke påvirkes af mangel på søvn, at der er tale om egentlig søvnløshed.

 

Hvis du fungerer fint dagen igennem, spiller det faktisk ikke nogen rolle, om du sover få eller mange timer om natten. Organismen siger selv til og indretter sig, så den får nok søvn.

 

Silver Bag Bag Mini Håndtasker Missguided Håndtasker Mini Missguided FxBF0f6n

Kilder: sleep.org, voksnekvinder.dk, netdoktor.dk 

   

Coccinelle Coccinelle Arlettis Arlettis Seashell Coccinelle Seashell Seashell Arlettis Håndtasker Håndtasker Håndtasker xOCHwBORq

Læs også

I seng med mobilen

Søvnproblemer og stress

Icon Lite Rygsække Pack Black Incase

 

Det er ikke kun vigtigt at sove godt om natten. Det er vigtigt at sove rigtigt.
Med venlig hilsen Drømmeland
Pack Black Lite Incase Icon Rygsække
Rygsække Icon Incase Lite Pack Black