Solid Strikpullover Stamos striktrøjer Stamos Grey Solid 1ddzqnwR
Yourturn Hættetrøjer Yourturn Black Hættetrøjer Yourturn Hættetrøjer Yourturn Hættetrøjer Black Black pq1dq

Sådan falder du i søvn igen

Du kender det sikkert. Vågner midt om natten, vækket af en lyd – måske barnegråd. Bagefter er det ikke til at falde i søvn igen. Hvad gør du? Her er nogle tip.

 

Blue Gant Evening Sweatjakke Full Graphic Zip træningstrøjer gza4W

Det er midt om natten. Midt i den bedste skønhedssøvn. Der er stadig længe til morgen. Længe til vækkeuret ringer. Men en lyd har vækket dig. Måske den lille, der græder, teenagerne, der kommer sent hjem og ikke ligefrem lister i seng, andre høje lyde udefra eller bekymringer indefra.

Du lukker øjnene, vender dig og prøver at falde i søvn, men det vil ikke lykkes.

Kender du det? At du ligger og vender og drejer dig, får tankemylder og ikke kan finde ro igen?

Jo mere du prøver at falde i søvn, desto mere lysvågen bliver du. Irritationen griber dig. Frygten for at skulle ligge vågen resten af natten og skulle stå mere søvndrukken op end ønskeligt. Uoplagt. Forsvind nye dag!

 

Merchant Superdry Superdry Merchant Montana Rygsække Navy

Slap lige af

Et overordnet godt råd til at falde i søvn igen lyder: ‘Slap af i legeme og sjæl’. Meget enkelt at sige. Langt sværere at gøre.

Vi kommer her med nogle tip til, hvordan det kan lykkes.

Træk vejret dybt ind. Udfør nogle muskelafslappende øvelser - ved at spænde i forskellige muskelgrupper oppefra og nedefter, fra skulder til fod - for at slappe af. Eller luk øjnene, og forestil dig, at du er et fredfyldt sted, for eksempel på en hvid sandstrand, en grøn eng eller en dejlig gåtur hånd i hånd. Brug alle sanser til at gøre oplevelsen så livagtig som mulig.

 

Glem klokken

Dark San striktrøjer Hugo Blue Strikpullover Carlo AdAqI

Gør også lige dig selv den tjeneste at glemme, hvad klokken er. Lettere sagt end gjort, men det er en rigtig skidt idé at fokusere på, hvor viserne står på vækkeuret på natbordet. Det stresser dig nemlig endnu mere og får dig til at tænke meget mere på, hvor meget god søvn, du går glip af.

Vend vækkeuret, så du ikke kan se, hvad klokken er. Og luk så øjnene.

 

Lad være at tælle får

Glem også alt om at tælle får. Tænk i stedet på tre-fire gode ting, du var ude for dagen før. Måske et godt måltid mad, du nød, at din chef roste dig eller en sød sms fra en god ven. Eller noget sjovt, dit barn sagde eller gjorde. Intet er for småt til at ryge på den liste, fordi det er med til at få dig til at slappe af at tænke på sådanne ting.

 

Op at stå

Print Cloud Vidoina T navy Vila shirts red Dancer xqS6U8BnwT

Hvis du stadig ikke falder i søvn og efterhånden har ligget og vendt og drejet dig i en snes minutter, så stå op, gå ind i et andet rum og gør noget afslappende. Læs i en bog, lyt til afslappende musik, drik lidt varm mælk eller kamillete. Vask op eller tag et bad. Hop først i kanen igen, når du føler dig søvnig.

Du skal derimod ikke liiiige snuppe mobilen eller se tv. Det blå lys fra skærmene gør absolut ikke noget godt for at falde i søvn igen.

 

Styr hjernen

Uanset hvilke af rådene her, du følger, så er fidusen den samme. Du styrer din hjerne væk fra de dumme tanker om, at du ikke kan sove.

Selv om det er drønirriterende og på nul-komma-fem giver anledning til stor selvmedlidenhed at ligge vågen midt om natten, så er det kun, hvis du i dit daglige virke påvirkes af mangel på søvn, at der er tale om egentlig søvnløshed.

 

Hvis du fungerer fint dagen igennem, spiller det faktisk ikke nogen rolle, om du sover få eller mange timer om natten. Organismen siger selv til og indretter sig, så den får nok søvn.

 

Ekrü shirts Print Lise T Pomkin wvIpqxaU

Kilder: sleep.org, voksnekvinder.dk, netdoktor.dk 

   

Hibiscus Casual Ärmellos Identity Bluser Comma 0Z7qI0w

Læs også

I seng med mobilen

Søvnproblemer og stress

Merchant Merchant Rygsække Montana Superdry Navy Superdry

 

Det er ikke kun vigtigt at sove godt om natten. Det er vigtigt at sove rigtigt.
Med venlig hilsen Drømmeland
Rygsække Montana Navy Superdry Merchant Superdry Merchant
Superdry Rygsække Merchant Navy Montana Merchant Superdry